Så er der dømt dykningen i det caribiske hav! Emma & Tonny bliver hentet kl. 9 af dykkercenteret for at tage 2 dyk på verdens andet største koralrev. Vi skal dykke med samme instruktør som i går samt en anden medarbejder med kamera, og med os er også 3 andre fritidsdykkere. Efter en kort sejltur på 5-10 min er det tid til at suite op og tage den første tur i baljen. Et hurtigt Buddy check med Emma og vi er klar til baglæns at lade os dumpe ned i det lyseblå vand. Hold da op et syn der venter os, lyseblå klart vand med en sigtbarhed på mindst 20 meter. Det er det klareste hav dyk både Emma & jeg har taget. Vi dykker mellem flotte koraler og mange fisk i alle farver og efter ca. 10 min støder vi på den første skildpadde. Helt rolig og majestætisk svømmer den forbi os. Efter den er forsvundet opdager Tonny at videokameraet ikke havde optaget men efter en gestart virker det igen og så håber vi bare at det ikke er den eneste vi ser på turen. Heldigvis er vi heldige efter små 15 min og ser endnu en, denne gang en anden race. Denne er også helt rolig og svømmer tæt forbi os med store nysgerrige øjne, hvor de bare flotte sådan som de glider gennem vandet. Efter ca. 50 min er det tid til at svømme mod overfladen igen og efter vores safety stop på 5 meter kravler vi ombord på den lille båd igen inden turen går tilbage til Akumal strand for at hente nye iltflasker til dagens andet dyk. Inden vi skal ud på havet igen slapper vi af i vandkanten og får snakket første dyk igennem mens vi ser på det mylder af liv der er omkring dykkercenteret. Endelig er det tid til dyk nummer 2, op i båden igen og denne gang er vi kun 5 afsted inkl. Dykkerinstruktør. Vel ude på det åbne hav gør vi os igen klar til at rulle ned i de blå bølger, her er sigtbarheden lidt kortere men hvilke dyk der venter os, ikke mindre en 8 havskildpadder møder vi på vores tur og 2 af dem svømmer så tæt på os at vi må ligge helt stille for ikke at bumpe ind i dem. Det bliver også til en flot stor hummer/krebs og en pæn stor Barracuda der gemmer sig inde i et stenfremspring. Hvor er livet under vandet fantastisk! Da vi igen kommer op til overfladen er vi drevet så langt væk med strømmen at båden ikke kan se os og det tager mange lange minutter med fløjten, viften med finner og signal rør inden at den endelig sætter kurs mod os for at samle os op. Alle tog det roligt og der blev joket med at det blev lidt af en lang svømmetur hvis vi selv skulle få os i land. Vel inde på land igen hjælp vi til med at tømme båden for udstyr og fik set kameraoptagelserne som de havde optaget på første dyk. Prisen for en kopi var kr. 500,- så den sprang vi let og elegant hen over og havde fuld tillid til vores egne billeder og video. Mens vi ventede på at blive kørt tilbage på hotellet nyder vi en cola på stranden hvilke er tiltrængt da man bliver noget tør i munden af at indånde den komprimerede luft på flaske.

Hjemme igen mødes vi med de andre på værelserne så vi kan skifte inden vi alle i samlet flok drager mod frokostbuffeten for at få stillet vores sult. Herefter lavede alle hvad de mest havde lyst til, Neline tog i træningscenter, Emma & Philip slappede af på værelset ligesom Karina og Tonny fik importeret alle de forskellige billeder og film der var taget på turen.

Dagens aftensmad skal indtages i Sian Kaan afdelingen på den anden side af hovedvejen, det er første gang vi er derovre. Restauranten ligger fint i glas ud til en oplyst pool og vi bliver taget imod med champagne til alle. Som de andre dage kan man vælge en 4-retters menu ud fra alacarte kortet men som Emma siger, ”bare jeg kunne vælge en rugbrødmad med skinkesalat”. Det er sjovt som når man er derhjemme ønsker sig at kunne spise ude alle dage og så når man kan, bare ønsker sig tilbage til det vante derhjemmefra. Vel tilbage på værelserne finder vi ud af at selvom vi liger er kørt forbi receptionen har vi overset at der er gået ild i restauranten som ligger lige ved siden af og som er der vi spiser morgenmand og frokost. Det bliver spændende hvilke syn der møder os i morgen tidlig når vi skal spise og senere tjekke ud.